Bier koelkast

Bierkoelkast van de maand

Bier koelkast klein voor 12 bierflesjes

Ode aan de Tsjechische brouwkunst

De bierkoelkast Praag is een ode aan de Tsjechische brouwkunst. Het land is namelijk wereldberoemd om zijn heerlijke bieren, zoals de Pilsner Urquell, Gambrinus en Budva. De koelkast is dan ook ontworpen om deze bieren op de perfecte temperatuur te bewaren.

Speciaal bierkoelkast praag - 12 flessen

Speciaal Bierkoelkast Praag – 12 flessen

10.0 | 2 reviews
Verkrijgbaar bij 3 winkels

Wat zijn temperatuurzones?

Sommige bierkoelkasten hebben meerdere temperatuurzones. Dit betekent dat de temperatuur in verschillende delen van de koelkast afzonderlijk kan worden ingesteld. Dit is handig om verschillende soorten bier op de juiste temperatuur te kunnen bewaren.

De ideale temperatuur voor het bewaren van bier hangt af van het type bier. Lagers, zoals pils, smaken het beste bij een temperatuur van ongeveer 4-8 °C. IPA’s smaken het beste bij een temperatuur van ongeveer 10-12 °C. Stouts en porters smaken het beste bij een temperatuur van ongeveer 16-18 °C. Hieronder volgt een voorbeeld van het aantal temperatuurzones dat je nodig hebt voor verschillende soorten bier:

  • Alleen lagers: 1 temperatuurzone
  • Lagers en IPA’s: 2 temperatuurzones
  • Lagers, IPA’s en stouts: 3 temperatuurzones
Drie retro bier koelkasten in een mancave
Koelkast specialist reviews

Advies over Bier koelkasten

Nog niet de juiste keuze kunnen maken voor je nieuwe drank koelkast? Lees dan ons advies!

Advies over het kopen van een Hertog Jan koelkast Alles over de Heineken koelkast

Veelgestelde vragen

Wat is een bierkoelkast?

Een bierkoelkast is een koelkast die speciaal is ontworpen voor het koelen van bierflesjes of blikjes. Het heeft een of twee compartimenten dat op een specifieke temperatuur wordt gehouden. Dit zodat het bier op de juiste manier wordt bewaard en de smaak wordt behouden.

Waarom heb je een bierkoelkast nodig?

Een bier koelkast is nodig om bier op de juiste temperatuur te bewaren. De ideale temperatuur voor het bewaren van bier ligt tussen de 3 en 8 graden Celsius. Bij deze temperatuur blijven de smaken en aroma’s van het bier het best behouden.

Waar kan ik een bierkoelkast kopen?

Bier koelkasten zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels zoals: bierkoelkast.nl, bol.com en blokker.nl.

Wat is de ideale temperatuur voor het koelen van bier?

De ideale temperatuur voor het koelen van bier ligt tussen de 3 en 8 graden Celsius. Bij deze temperatuur blijven de smaken en aroma’s van het bier het best behouden.

Veelgestelde vragen over bier koelkasten