Koelkast dispenser werkt niet

Dispenser van de koelkast werkt niet

Een koelkast met een dispenser is een handige en populaire functie in veel huishoudens. Met één druk op de knop heb je toegang tot gekoeld water of ijsblokjes. Maar wat als de dispenser van de koelkast niet werkt? Het kan erg frustrerend zijn als je je glas onder de dispenser houdt en er gebeurt niets. In dit artikel bespreken we enkele handige tips om te achterhalen waarom de dispenser niet werkt en hoe je het probleem kunt oplossen.

Dispenser probleem oplossen

Met de onderstaande tips los je het probleem met je dispenser op.

  • Tip 1. Installeer het waterfilter op de juiste manier
  • Tip 2. Controleer het kinderslot
  • Tip 3. Waterfilter resetten
  • Tip 4. Ontlucht de waterleiding
  • Tip 5. Wacht een paar uur na bezorging
  • Tip 6. Controleer de watertoevoer
  • Tip 7. Controleer de temperatuur
  • Tip 8. Controleer het waterreservoir

Tip 1: installeer het waterfilter op de juiste manier

Zorg ervoor dat het waterfilter correct geïnstalleerd is om problemen te voorkomen. Controleer of het waterfilter van de koelkast correct geïnstalleerd is. Als het waterfilter niet correct is aangesloten of geplaatst, kan de waterdispenser mogelijk niet werken.

Tip 2: controleer het kinderslot

Als jouw koelkastmodel een kinderslot heeft, kan het zijn dat de dispenser geen water of ijsblokjes geeft als het kinderslot is ingeschakeld. Controleer de handleiding van jouw koelkast om te weten hoe je het kinderslot kunt uitschakelen.

Tip 3: waterfilter resetten

Het kan noodzakelijk zijn om de digitale instellingen voorafgaand aan of na het vervangen van het waterfilter te resetten, afhankelijk van het type koelkast. Als je dit niet doet, kan de dispenser niet goed werken of helemaal niet werken.

Tip 4: ontlucht de waterleiding

Als je de waterfilter vervangt of de koelkast voor het eerst aansluit, kan er lucht in de leidingen zitten. Dit kan leiden tot een slechte waterdruk en een niet-werkende dispenser. Om dit te verhelpen, plaats een grote emmer onder de dispenser en druk deze gedurende 5 seconden in en laat het vervolgens los. Herhaal dit totdat het water eruit komt. Laat daarna 3 liter water in de emmer lopen om de waterleiding volledig te ontluchten. Dit zal de waterdruk en de werking van de dispenser verbeteren.

Tip 5: wacht een paar uur na bezorging

Als je net een nieuwe koelkast hebt bezorgd, is het belangrijk om te weten dat het een paar uur kan duren voordat de dispenser werkt. Dit komt omdat de koelkast nog te warm kan zijn vanbinnen. Het is daarom verstandig om te wachten totdat de koelkast de gewenste temperatuur heeft bereikt voordat je de dispenser probeert te gebruiken.

Tip 6: controleer de watertoevoer

Controleer de positie van de waterleiding die aan de koelkast is aangesloten en zorg ervoor dat deze niet geknikt of geplet is. Controleer of de waterkraan openstaat en de watertoevoer goed werkt.

Tip 7: controleer de temperatuur

Controleer de temperatuur van de koelkast om te voorkomen dat de dispenser niet goed werkt. De dispenser is gelegen in de koelkast en heeft daarom koeling nodig. Als de temperatuur in de koelkast te warm of te koud is, werkt de dispenser niet naar behoren. Bekijk de handleiding voor de aanbevolen temperatuur en pas deze indien nodig aan.

Tip 8: controleer het waterreservoir

Als je een koelkast hebt die niet is aangesloten op de waterleiding, moet je het waterreservoir handmatig bijvullen. Zorg ervoor dat er voldoende water in het reservoir zit om de dispenser goed te laten werken.