inbouw koelkast tafelmodel

Alles over inbouw koelkasten tafelmodel

Een inbouw koelkast tafelmodel is een compacte koelkast die ontworpen is om in te bouwen in een keukenkastje. Dit type koelkast heeft dezelfde hoogte als de meeste keukenkastjes en neemt daarom niet veel ruimte in beslag. Het is een populaire keuze voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun keuken en toch een koelkast nodig hebben.

In dit artikel gaan we dieper in op de inbouw koelkast tafelmodel en behandelen we verschillende aspecten van dit type koelkast. We bespreken onder andere waarom je zou kiezen voor een inbouw koelkast tafelmodel, de afmetingen en merken die beschikbaar zijn. Daarnaast geven we antwoord op veelgestelde vragen en bespreken we enkele gerelateerde onderwerpen.

Voordelen van een inbouw koelkast tafelmodel

Aandachtspunten bij het kopen van een inbouw koelkast tafelmodel

Bij het kopen van een inbouw koelkast tafelmodel zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we deze voor je op een rijtje gezet:

 1. Afmetingen: Meet de ruimte op waar de koelkast moet komen en kies een model dat hierin past. Houd er rekening mee dat er nog ruimte moet zijn voor ventilatie.
 2. Vriesvak: Wil je een koelkast met of zonder vriesvak? Een tafelmodel koelkast met vriesvak is handig als je af en toe iets wilt invriezen, maar als je meer vriesruimte nodig hebt, kun je beter kiezen voor een aparte vriezer.
 3. Geluidsniveau: Het is belangrijk om te weten hoeveel geluid de koelkast produceert. Een stille koelkast is bijvoorbeeld fijn als je een open keuken hebt of als de koelkast in de buurt van de slaapkamer staat.
 4. Energieklasse: Let op de energieklasse van de koelkast. Een koelkast met energieklasse D is het meest energiezuinig en bespaart dus op de energierekening.
 5. Merk: Kies voor een betrouwbaar merk. Bekende merken zoals Bosch, Siemens, AEG en Liebherr hebben een goede reputatie en bieden vaak ook goede garantievoorwaarden.
 6. Installatie: Een inbouw koelkast tafelmodel moet worden ingebouwd in een keukenkast. Houd er rekening mee dat hiervoor vaak speciale installatievoorschriften gelden. Laat de koelkast daarom bij voorkeur installeren door een professional.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je de juiste inbouw koelkast tafelmodel kiezen die past bij jouw wensen en behoeften.

Installatie van een inbouw koelkast tafelmodel

Een inbouw koelkast tafelmodel kan een handige aanvulling zijn op je keuken, maar het installatieproces kan intimiderend lijken als je niet bekend bent met elektrische apparatuur. Gelukkig is de installatie niet zo moeilijk als het lijkt en kan het worden gedaan door iemand met enige doe-het-zelf ervaring. Hieronder volgen enkele stappen om je te helpen bij de installatie van een inbouw koelkast tafelmodel:

 1. Meet de ruimte op waar je de koelkast wilt installeren. Het is belangrijk om te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de koelkast om te passen. Meet de hoogte, breedte en diepte van de beschikbare ruimte en houd hierbij rekening met eventuele ventilatievereisten.
 2. Schakel de stroom uit voordat je begint met de installatie. Dit is belangrijk om elektrische schokken te voorkomen.
 3. Verwijder de bestaande koelkast uit de ruimte en maak de ruimte schoon.
 4. Plaats de inbouw koelkast tafelmodel in de ruimte en controleer of deze waterpas staat. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de koelkast gaat wiebelen of trillen.
 5. Markeer de locatie van de bevestigingsbeugels op de wanden en de vloer van de ruimte en boor gaten op deze locaties.
 6. Bevestig de bevestigingsbeugels aan de wanden en de vloer met behulp van de juiste schroeven.
 7. Schuif de inbouw koelkast tafelmodel in de bevestigingsbeugels en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 8. Sluit de eventuele waterleidingen en de elektrische bedrading aan op de koelkast.
 9. Zet de stroom weer aan en controleer of de koelkast goed werkt.

Het is belangrijk om de installatie-instructies te volgen die bij de inbouw koelkast tafelmodel worden geleverd. Als je twijfelt over de installatie, neem dan contact op met een professionele installateur om je te helpen. Door een inbouw koelkast tafelmodel correct te installeren, kun je ervoor zorgen dat het goed werkt en jarenlang meegaat.

blank

Gerelateerde koelkasten

Veelgestelde vragen

Wat is een inbouw koelkast tafelmodel?

Een inbouw koelkast tafelmodel is een compacte koelkast die speciaal is ontworpen om in een keukenkastje te worden ingebouwd.

Welke afmetingen heeft een inbouw koelkast tafelmodel?

Een inbouw koelkast tafelmodel heeft meestal een hoogte van ongeveer 82-88 cm, een breedte van ongeveer 55 cm en een diepte van ongeveer 55 cm. De exacte afmetingen kunnen echter verschillen per merk en model.

Is een inbouw koelkast tafelmodel energiezuinig?

Ja, over het algemeen zijn inbouw koelkasten tafelmodel wel energiezuinig. Het energielabel varieert meestal van D tot F. Het is belangrijk om op het energielabel te letten bij de aanschaf van een inbouw koelkast tafelmodel, omdat dit kan helpen om energie te besparen en de elektriciteitsrekening te verlagen.

Hoe installeer ik een inbouw koelkast tafelmodel?

Het installeren van een inbouw koelkast tafelmodel kan wat technische vaardigheden vereisen en het kan het beste worden gedaan door een professional. Meestal wordt de koelkast in een keukenkastje geplaatst en vastgeschroefd aan het keukenkastje. Het is belangrijk om de handleiding van de koelkast te volgen en eventueel een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de koelkast correct is geïnstalleerd.

Welke merken bieden inbouw koelkasten tafelmodel aan?

Er zijn verschillende merken die inbouw koelkasten tafelmodel aanbieden, zoals Bosch, Siemens, AEG en Liebherr. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende merken en modellen om er zeker van te zijn dat u de juiste koelkast kiest die aan uw behoeften voldoet.

Veelgestelde vragen faq