Side-by-side koelkast

Side-by-side

Side-by-side koelkast kopen

Ontdek de ruime en stijlvolle oplossing voor het bewaren van al je boodschappen met een side-by-side koelkast.

Ontdek meer

Een side-by-side koelkast, is een type Amerikaanse koelkast waarbij het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst zijn. Dit in tegenstelling tot een koel-vriescombinatie of een French-door model, waarbij het vriesgedeelte onder of boven het koelgedeelte zit. Side-by-side koelkasten zijn er in verschillende formaten, van smal tot extra breed, en bieden doorgaans veel meer koel- en vriesruimte dan een traditionele koelkast.

Wat is een Side-by-side koelkast?

Een side-by-side koelkast is een type koelkast met dubbele deuren. Naast de benaming side-by-side koelkast, wordt dit type koelkast ook wel een Amerikaanse koel-vriescombinatie genoemd. Bij de side-by-side koelkast zijn de koelruimte en de vriesruimte naast elkaar geplaatst. Dit ontwerp biedt veel opbergruimte en zorgt ervoor dat de koel- en vriesruimte gescheiden zijn, waardoor er minder last is van temperatuurschommelingen en de versheid van je boodschappen langer behouden blijft. Daarnaast zijn side-by-side koelkasten vaak voorzien van een ingebouwde water- en/of ijsdispenser en zijn ze bijna altijd voorzien van No Frost.

Voordelen

  • Meer ruimte: De grootste troef van een side-by-side koelkast is de royale inhoud. Dit is ideaal voor gezinnen of mensen die veel boodschappen doen.
  • Overzichtelijk: Doordat de compartimenten naast elkaar zitten, is alles overzichtelijker en makkelijker te vinden.
  • Extra functies: Veel side-by-side koelkasten beschikken over handige extra’s, zoals een water- en ijsdispenser, flexibele plateaus en No-Frost.
Roestvrijstalen side-by-side koelkast gevuld met levensmiddelen en dranken in een keuken

Side-by-side koelkast zwart

De zwarte uitvoering van de side-by-side koelkast is vanwege zijn eigentijdse uitstraling en elegantie een van de meest populaire kleuren. Het past bij verschillende keukenstijlen, van traditioneel tot modern, en voegt een vleugje verfijning toe aan elke keuken. Een zwarte Amerikaanse koelkast is doorgaans verkrijgbaar in twee varianten: met metaal met coating of roestvrijstaal. De meeste side-by-side koelkasten zijn uitgerust met een metaal met coating, simpelweg omdat dit goedkoper is voor fabrikanten. Kies voor een roestvrijstalen side-by-side koelkast als je net wat meer kwaliteit wilt.

Een zwarte side-by-side koelkast met vriesvak staat in een moderne, witte keuken

Uitgelichte side-by-side model

Een moderne keuken met een zwarte koelkast met ijsmaker

De Energiezuinige Topkeuze

De uitgelichte Amerikaanse side-by-side koelkast is voor ons de Samsung RS68A884CB1/EF. Deze koelkast is voorzien van 635 liter aan ruimte, waardoor het groot genoeg is voor een gezin van 5 personen of meer. Daarnaast is deze side-by-side een stuk energievriendelijker dan de vergelijkbare modellen, waardoor je tot wel €598,50 bespaard over de gemiddelde levensduur van 15 jaar.

blank
SAMSUNG RS68A884CB1/EF
9.1 | 26 reviews
Verkrijgbaar bij 1 winkels

Koelkast met Handige Dispenser

Een side-by-side koelkast met dispenser is een praktische keuze voor wie graag een koud drankje serveert zonder de rompslomp van ijsblokjes maken. Deze koelkasten beschikken over een ingebouwde dispenser waarmee je met één druk op de knop koud water of ijs krijgt, zonder de deuren te hoeven openen. Dit maakt het een ideale oplossing voor huishoudens die regelmatig gasten ontvangen en snel en gemakkelijk verfrissende drankjes willen serveren.

Side-by-side met handig waterreservoir of wateraansluiting kiezen
Review specialist koelkast expert

Kiezen van een side-by-side koelkast

Een side-by-side koelkast is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een ruime, gebruiksvriendelijke en luxe koel-vriescombinatie. Houd er wel rekening mee dat deze koelkasten fors van formaat kunnen zijn en meer energie verbruiken dan traditionele modellen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een side-by-side koelkast?

Side-by-side koelkasten zijn er in diverse modellen en prijsklassen. De prijzen variëren van rond de €500,- voor een basic model tot meer dan €2.000,- voor een luxe model met alle denkbare extra’s. Populaire merken zijn Samsung, LG, Bosch en Siemens.

Zijn side-by-side koelkasten duurder?

Ja, over het algemeen zijn side-by-side koelkasten duurder dan gewone koelkasten vanwege hun grotere capaciteit en extra functies.

Zijn er nadelen aan het hebben van een side-by-side koelkast?

Een nadeel van een side-by-side koelkast is dat je een scheiding in het midden tussen het koel- en vriesgedeelte hebt. Hierdoor heb je in de hoogte wel genoeg ruimte, maar niet horizontaal.

blank
Veelgestelde vragen.
Koude vragen, warme antwoorden!