Slimme koelkasten

Welk model slimme koelkast wil je?

Koelkast met scherm

Houd het weer in de gaten, beheer je agenda en zoek recepten op tijdens het koken.

Koelkast met camera

Met de ingebouwde camera bekijk je op afstand de inhoud van je koelkast.

Koelkast met vershoudzone

Houd de versheid en smaak van groente, fruit, vlees en vis langer goed.

Koelkast met app

Je slimme koelkast is verbonden met het internet en kan worden bediend via je telefoon.

Wat is een slimme koelkast?

Een slimme koelkast is een geavanceerd keukenapparaat dat is uitgerust met talloze functies om het leven van huiseigenaren gemakkelijker te maken. Het apparaat is verbonden met het internet en kan op afstand worden bediend via een app. Daarnaast kan de koelkast automatisch de inhoud inventariseren en is er soms spraakbediening mogelijk. Dit maakt het mogelijk om boodschappenlijstjes te maken en maaltijden te plannen. Een ander groot voordeel van een smart koelkast is dat het energiezuinig is en je dus geld kunt besparen op je energierekening. Kortom, een slimme koelkast biedt tal van voordelen die verder gaan dan een standaard koelkast.

Wat is een slimme koelkast

Populaire merken

Bedienen met app

De nieuwste technologieën maken het mogelijk om koelkasten op afstand te bedienen met een app. Merken als Siemens, Bosch en Samsung bieden speciale apps aan waarmee je de temperatuur kan aanpassen, boodschappenlijstjes kan bijhouden en recepten kan vinden op basis van ingrediënten in de koelkast. De apps bieden tevens relevante meldingen, zoals wanneer de koelkast te warm wordt of producten over datum raken. Sommige koelkasten hebben zelfs camera’s aan de binnenkant, waardoor je altijd zicht hebt op de inhoud. Deze functies maken het leven gemakkelijker en steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze slimme koelkasten

Slimme koelkast wordt bediend door middel van app via smartphone

Ingebouwde tablet

Koelkasten met ingebouwde tablets of schermen zijn tegenwoordig steeds populairder. Zo biedt Samsung de Family Hub koelkast aan, met een speciale tablet waarmee je meer kan doen dan alleen je eten koelen. Met de tablet check je het weer, vul je je agenda aan, speel je muziek af uit de ingebouwde speakers en kijk je zelfs tv. De tablet biedt ook handige functies zoals het maken van boodschappenlijstjes en het opslaan van leuke herinneringen op het scherm.

Koelkast met tablet in keuken

Ingebouwde camera

Met een ingebouwde camera in je koelkast kun je altijd en overal via je telefoon of tablet bekijken wat er in je koelkast ligt. Dit is handig tijdens het boodschappen doen, omdat je snel kunt controleren of je genoeg voorraad hebt. Sommige koelkasten bieden ook de optie om automatisch boodschappenlijstjes te maken, gebaseerd op de inhoud van je koelkast. Daarnaast kun je met een koelkastcamera altijd zien wat er in je koelkast ligt, zelfs als je niet thuis bent. Dit is vooral handig als je op vakantie bent of op je werk en je wilt weten welke ingrediënten er in huis zijn.

Hoe werkt een koelkast met camera

Veelgestelde vragen

Wat is een smart koelkast?

Een slimme koelkast, ook wel een smart koelkast genoemd, is een koelkast die is verbonden met het internet en waarmee u kunt communiceren via een mobiele app of stemassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Een slimme koelkast biedt vaak handige functies, zoals het bijhouden van uw boodschappenlijstje, het instellen van herinneringen om boodschappen op tijd op te eten voordat het bederft, en het afspelen van muziek of video’s.

Hoe werkt een slimme koelkast?

Een slimme koelkast maakt gebruik van sensoren en camera’s om gegevens te verzamelen over wat er in de koelkast zit. Dit stelt u in staat om de inhoud van de koelkast te bekijken en bij te houden wat erin zit. De koelkast is verbonden met het internet en gebruikt wifi om te communiceren met uw mobiele app of andere apparaten in uw slimme thuisnetwerk.

Wat zijn de voordelen van een slimme koelkast?

Een slimme koelkast biedt veel voordelen. Het stelt u bijvoorbeeld in staat om op afstand de inhoud van uw koelkast te bekijken en bij te houden, wat u kan helpen bij het plannen van maaltijden en het doen van boodschappen. Bovendien kan een smartkoelkast u herinneringen sturen om voedsel op tijd op te eten voordat het bederft. Sommige smartkoelkasten bieden ook functies zoals het afspelen van muziek en video’s.

Hoeveel kost een slimme koelkast?

De kosten van een slimme koelkast variëren afhankelijk van de functies en de fabrikant. Over het algemeen zijn smartkoelkasten een stuk duurder dan gewone koelkasten. U kunt verwachten dat u tussen de €1000 en €3000 betaalt voor een smartkoelkast.

Veelgestelde vragen faq