Wat is No Frost?
Hoe werkt No Frost?
Een No Frost koelkast of vriezer heeft een speciale ventilator. Deze zuigt vochtige lucht uit het vriesgedeelte weg. Daarna blaast hij koude, droge lucht terug. Zo verdampt het ijs voordat het kan ontstaan. Er komt dus geen ijslaag in de vriezer of op je eten. Ontdooien is niet meer nodig.
Voordelen van No Frost
No Frost heeft veel voordelen voor je koelkast of vriezer. Het grootste pluspunt is dat je nooit meer hoeft te ontdooien. Dat scheelt je veel tijd en gedoe. Ook gaan de vrieslades makkelijker open zonder ijsvorming. Je eten blijft bovendien beter bewaard zonder ijskristallen. Nog een voordeel is dat je energie bespaart. Een ijslaag zorgt namelijk dat je koelkast harder moet werken. Met No Frost voorkom je dat en verbruik je minder stroom.
Nadelen van No Frost
Er zijn ook een paar nadelen aan No Frost. Ten eerste zijn deze koelkasten en vriezers wat duurder in aanschaf. Je betaalt meer dan voor een model zonder No Frost. Ook maken ze iets meer geluid door de ventilator. Daarnaast kan onverpakt voedsel sneller uitdrogen in een No Frost vriezer. De lucht is er namelijk droger. Zorg dus dat je alles goed verpakt.
Wat is Low Frost?
Naast No Frost bestaat er ook Low Frost. Dit vermindert ijsvorming, maar minder dan No Frost. Met Low Frost hoef je maar 1 of 2 keer per jaar te ontdooien. Zonder anti-ijstechniek als No- of Low Frost moet dat zo’n 5 of 6 keer. Low Frost werkt met speciale leidingen in de wanden. Deze zorgen dat vocht sneller verdampt. Zo ontstaat er minder snel ijs. Low Frost is goedkoper dan No Frost, maar wel minder effectief.
Conclusie
No Frost is een handige techniek die ijsvorming voorkomt. Je hoeft nooit meer te ontdooien en je eten blijft beter bewaard. Wel zijn deze modellen wat duurder. Low Frost is een goedkoper alternatief dat ijsvorming vermindert.